Êdna

Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeno izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

Êdna (prekmurski izraz za ena) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od  leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad.

Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko. Skladbe so s svojo močno sporočilnostjo in modernim glasbenim izrazom povezale uveljavljene mlade profesionalne glasbenike (akademski glasbeniki, učitelji) iz štajerske in pomurske regije, ki se uveljavljajo na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion …). Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeno izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

Êdna je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016). Skupina se je predstavila tudi v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, nastopila na 27. Mednarodnem festivalu Noči v stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcih in večkrat tudi v Porabju in v Avstriji.

Jeseni leta 2018 je pri založbi Celinka izšel njihov debitantski album z naslovom Ajnc, cvaj, draj. Pesmi iz albuma so vzbudile pozornost nekaterih komercialnih radijskih postaj ter javne radiotelevizije. Na lestvicah domače glasbe so se s prvim singlom večkrat zavihteli na sam vrh.


Êdna

  • Tjaša Cigut, vokal, klavir
  • Luka Ščavničar, kontrabas, spremljevalni vokal
  • Jasmina Dajčman, saksofon, flavtica, spremljevalni vokal
  • Luka Sraka, kitara
  • Blaž Korez, tolkala

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava