Kvartet sestavljajo štirje akademsko izobraženi glasbeniki, ki z glasbo živijo že od malih nog.

Pod njihovimi loki zazvenijo klasična dela za godalni kvartet in priredbe biserov klasične glasbe, obenem pa se spogledujejo tudi z lahkotnejšim slogom in v svoj program vključujejo plesne ritme, filmske teme, uspešnice rocka in popa ter zimzelene melodije slovenske popevke.

Po končanem študiju inštrumenta na ljubljanski Akademiji za glasbo se nobenemu od glasbenikov ni zdelo, da bi na glasbeni poti že prišel do konca. Vsak po svoje so se izobraževali, izpopolnjevali, nabirali solistične, komorne, orkestrske in pedagoške izkušnje.

V letu 2017 so se združili v kvartet Al fine (»do konca«). Verjamejo namreč, da bo pot do konca bolj pestra, barvita in bogata, če jo prehodijo skupaj. Skupaj muzicirajo in ustvarjajo, skupaj iščejo najlepši zven in najboljšo idejo, skupaj vztrajajo na poti do konca in skupaj podajajo naprej posebno moč glasbe – da odpira čustva, privablja spomine in ideje ter nas tako vse dela bolj človeške.

Tudi če pot ne bo vedno rožnata, jim pogum in elan vlivata prepričanje, da je v slogi moč in bo tako na koncu vse dobro. Al fine – All Fine.


Godalni kvartet Al Fine

  • Urška Trček Lenarčič, 1. violina
  • Neža Piry, 2. violina
  • Peter Kranjec, viola
  • Urša Kržič, violončelo