GT22 | other | razstava
  • 15.00 - 16.00
  • GT22
  • Admission free.

V prostoru nekdanje Jugoslavije je mesto Zagreb na področju fotografije igralo pomembno vlogo.

Podjetje Fotokemika Zagreb je bilo najuspešnejše podjetje za fotografsko kemijo v regiji, proizvodnja je zajemala kemikalije, foto-papir in filme za klasično fotografijo, medicinsko fotografijo, kinematografijo. Svoje produkte so izvažali po celem svetu in se kosali s svetovnimi podjetji kot so Kodak in Ilford. Fotokemika je bil sponzor mnogih fotografskih razstav v Jugoslaviji, prav zato na ogled postavljamo produkte podjetja Fotokemika Zagreb in kataloge umetniških razstav.

Ljubitelji fotografije lahko sodelujejo na dražbi umetniških fotografij. Za več informacij in prijavo na dražbo, se oglasite v Fotografskem muzeju Modrinjak.


Fokus Zagreb

Po Fokusu Rijeka (2017) in Fokusu Graz (2018) skupnost GT22 za letošnji Festival Lent pripravlja Fokus Zagreb. Glavno mesto naše južne sosede je prestolnica z močnim, samosvojim karakterjem ter vrhunskim kulturno-umetniškim življenjem. GT22 se v projektu osredinja na neodvisno produkcijo različnih umetniških medijev in na nekatere pomembne zgodovinske situacije in povezave mesta Zagreb ter predstavlja program, sestavljen iz gledaliških predstav, uličnih intervencij, filmskih projekcij in mini retrospektiv, pogovorov in zgodovinskih razstav ter glasbeno-družabnih večerov.


Location

Sponsor

Accessibility(CTRL+F2)
color contrast
text size
highlighting content
zoom in