Umek

Priporočamo

Kaj je veliko 2 metra, živi za Železno zaveso* in ima 1605 razlogov za vodenje založbe ter enostavno letiiii?

Seveda, to je Umek, slovenska techno legenda!

Prav Umek je namreč odgovoren za zagon in razcvet elektronske glasbene scene pri nas, saj je prvi organiziral (nedovoljene!) rave zabave ter hitro postal tudi eden najbolj zaželenih izvoznih produktov svoje države ter eden njenih najpomembnejših ambasadorjev v svetu.

In Umek zares letiii! Okoli stokrat letno, saj ga redno vabijo prireditelji vseh kontinentov. Med njegovimi nastopi tako najdemo temačne underground klube v Berlinu kot tudi ogromne techno odre na najbolj (pri)znanih svetovnih techno festivalih.

Ob nastopih v živo se predano posveča tudi producentskemu delu. Največ izdaja pod lastno znamko 1605, kjer dobijo priložnosti tudi drugi, še ne uveljavljeni producenti. Umekov prepoznaven zvok ter njegove sveže izdaje lahko redno spremljamo v izjemno priljubljeni tedenski oddaji Behind the Iron Curtain* (Za železno zaveso), ki jo predvaja že več kot 150 radijskih postaj po svetu.


 

DAMIR HOFFMAN

Damir Hoffman, eden najuspešnejših domačih imen elektronske glasbe, bo poskrbel za dvigovanje lentovske vročice - vse do težko pričakovanega nastopa legendarnega Umeka na Glavnem odru Festivala Lent 2019!

Damir Hoffman je že skoraj dvajset let močno prisotno in uveljavljeno ime na domači sceni elektronske glasbe. Kot DJ in organizator elektronskih dogodkov je Damir priznan in izjemno priljubljen tako v domači Novi Gorici kot tudi na širšem področju, od severnega Jadrana do zahodnega Balkana. S svojim edinstvenim glasbenim izborom in izostrenim občutkom za plesišče je eden najbolj priljubljenih DJ-jev doma in v sosednjih državah.

Vse od začetkov ustvarjanja v letu 2003 pa Damir Hoffman ni aktiven le kot DJ, temveč skrbi tudi za serijo dogodkov z mednarodnimi DJ imeni, njegov najbolj znan projekt pa je serija dogodkov Reload, ki jih uspešno prireja že vse od leta 2007 v svojem »domačem« klubu Marco Polo v Novi Gorici. Prav serija Reload je k nam pripeljala ene najpomembnejših in aktualnih techno DJ-jev, med njimi so tudi Joseph Capriati, Matador, Sam Paganini, Alan Fitzpatrick in Ilario Alicante ter druga mednarodna imena, ki so poskrbela za razmah in navdušenje nad modernim techno zvokom.

Prelomno je bilo leto 2011, ko sta pri založbi Marca Baileya MB electronics izšla 2 posnetka, dve leti kasneje še tretji posnetek in EP Reload z Johnnyjem Kaosom pri Nigh Light records.

Do danes je Damir Hoffman naštel številne klubske in festivalske nastope po Evropi, med njimi omenimo  Pacha (ESP), Il Muretto (ITA), Anomalie (GER), Labirynth club (BEL), Boogaloo (CRO), Feel Festival (GER) …ŠOUMOVA POSEBNA AKCIJA ZA ŠTUDENTE N DIJAKE!

Vstopnica za študente in dijake samo 5 eurov (velja ob nakupu dne 27. in 28. junija 2019)!

ŠOUM je ponosni partner Festivala Lent in pokrovitelj elektronskega spektakla, ko ta petek v Maribor prihaja Umek, slovenska techno legenda! Študenti in dijaki lahko na blagajni Narodnega doma in drugih fstivalskih prodajnih mestih - ekskluzivno kupite vstopnice za dogodek po ceni 5 €. Ob nakupu je potrebno priložiti študentsko/dijaško izkaznico ali potrdilo o vpisu.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava