The Garifuna Collective (BIZ)

Kolektiv, ki združuje večstoletne tradicije ljudstva Garifuna s sodobnimi plesnimi ritmi in strastnim zanosom, in zagotavlja eno najboljših afro-karibskih »žurk«!

Garifuna je ljudstvo potomcev sužnjev iz zahodne Afrike, ki živi na karibskem območju, predvsem v Nikaragvi, Hondurasu in Belizeju. Njihov glasnik kulture Palacio, ki ni bil »le« najbolj priljubljen belizejski glasbenik, ampak tudi kulturni ambasador in vodja Nacionalnega inštituta za kulturo in zgodovino, je po svoji smrti za seboj zapustil Garifuna Collective, ključno glasbeno zasedbo iz Belizeja.

Njihov kritiško opevani album Watina (Cumbancha) je postal eden ključnih dosežkov karibske glasbe, zato ne preseneča, da je leta 2001 celo UNESCO jezik, plese in glasbo ljudstva Garifuna razglasil za mojstrovino ustne in nedotakljive dediščine človeštva.

Zasedba predstavlja združitev stoletnih tradicij ljudstva Garifuna, ženskih pevk Umalali, združenih s sodobnimi plesnimi ritmi in strastnim zanosom, ki zagotavlja eno boljših afro-karibskih »žurk«, ob kateri ni moč ostati na sedežu. Prav takšne, kot jih imamo na Jazz Lentu najraje!


GARIFUNA COLLECTIVE

Chela Torres, glas, tolkala
Mohobub Flores, glas, oklepi želv
Sheldon Petillo, glas
Rolando »Chichiman«  Sosa, glas, maracas
Tyrone Kelly Usher, el. bas
Al Ovando, ak. In el. kitare
Sam Harris, ak. In el. kitare
Denmark Flores, vodilni Garifuna boben
Keenan Sabal, drugi Garifuna boben in Jankunu ples

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava