RH202 v živo: Mike Vale ● Tim Urbanya ● Glia ● Šmon ● Rly ● Rudeey

MIKE VALE

Neustavljivo zaporedje avtorskih skladb in remiksov, ki dosegajo najvišja mesta svetovnih lestvic, Beatportovih priporočil (vključitev na seznama najbolj vročih tech-house izvajalcev in izvajalcev, ki jih je vredno spremljati), DJ nastopov s celega sveta in njegov prijeten karakter so samo glavnina razlogov, s katerimi je Mike Vale zanesljivo stopil iz povprečja in prodrl do nekaterih najboljših založb glasbene scene.

Njegovo glasbo podpirajo vodilna imena kot so Jamie Jones, Hot Since 82, Marco Carola, Carl Cox, Roger Sanchez in s svojim delom je redno vključen v program radia BBC One. Marljivost tako v studiu kot v klubih je Valeta peljala preko ZDA, Kanade, celotne Evrope in Azije, dokler se pot vedno znova vrne tja, kjer se je začela – na domača tla.


Mike Vale

 

TIM URBANYA

Če ste v petek zvečer kdaj preklopili na radijske valove v želji po plesnih ritmih, potem vas je gotovo omamila zvočna poslastica Tima Urbanye. Aktualni trendi globalne elektronske scene, podpora slovenski produkciji, prenosi z najbolj vročih dogodkov in intervjuji z imeni, ki vam poženejo kri v prave dele telesa. Uro in pol dolg vrhunski zvočni koktejl je Tim mešal polnih pet let, nato pa z njim zapeljal še nacionalne medije in oddaja Rush Hour je na frekvencah radia Val 202 pridobila še širši krog gorečih oboževalcev kot RH 202.

Da pa ni spreten samo z jezikom in zaupanja vreden izluščevalec vročih trendov, dokazuje tudi zadnjih petnajst let, ko je potrpežljivo gradil kariero. Kot didžej je hitro osvojil festivalska in klubska plesišča zaradi prvinskega občutka za ritem. Kalil se je tudi kot vodja trgovine z gramofonskimi ploščami, partyji, ki jih je organiziral, pa so mu prislužili še bolj poglobljeno poznavanje terena.

Melodični house v izvornem pomenu besede. Globoke bas linije, ki človeka zapeljejo v gibanje in skrbno izbrani vokali, ki obudijo čustva. To je tisto, kar je Tima pripeljalo na odre vodilnih klubov in festivalov v regiji. Svoj pečat je pustil v Ambasadi Gavioli, Byblosu, Cirkusu, v okviru Festivala Maribor, kjer je elektroniko povezal s klasiko, na festivalu Exit, kjer je bil opazni nosilec slovenskih zvokov, in v areni Stožice, ko je publiko navlažil mnogo preden je na oder stopil David Guetta,

Glasbeni producent, DJ, avtor in voditelj nepogrešljive radijske oddaje za vse prepričane častilce elektronske produkcije, Tim Urbanya postaja s svojo pahljačo talentov zmeraj bolj neomajno ikona plesne scene na vroči strani Alp.


Tim Urbanya

 

GLIA

Glia je techno DJka in producentka, ki se od leta 2014 uveljavlja ne samo na slovenski sceni, temveč tudi na mednarodni, saj je ob rednih domačih nastopih kmalu začela nastopati tudi v tujini. Prelomnica je bil nastop v Španiji, kasneje v Zrćah, v letu 2017 pa se je s selitvijo v Berlin pričela uveljavljati tudi na njihovi underground sceni.

Dokazala se je kot gostja na berlinskem podcastu Hoxton Breakout, kar ji je odprlo vrata za nastop v enem popularnejših berlinskih klubov Urban Spree in kasneje Loftus Hall, nedavno pa je nastopala v enem najpriljubljenejših berlinskih klubov Griessmuehle. Hkrati je bila gostja na priljubljenem radiu Ibiza Sonica Radio.

Do sedaj je nastopila ob boku uveljavljenih producentov in DJjev kot so Coyu, David Morales, Marko Nastić, Reiner Zonneveld, Petar Dundov, Clara Cuve, B Jones, Insolate in drugih.

Na njeno umetniško izražanje in stil je močno vplival tako glasbeni duh poznih 90. let kot tudi multikulturno, groteskno berlinsko okolje. S svojimi seti želi izraziti popolno svobodo in samoizražanje skozi moderno, elektronsko glasbeno umetnost.

Septembra 2017 je podpisala pogodbo z lisbonsko založbo Toxic Recording, kjer je izdala prvi EP. Kasneje jo je opazila tudi nemška založba Deepnd Records, kjer je izdala single Commotion. S svojo produkcijo se je uspela prebiti na lestvico Beatport top 100 Hard Techno, kjer je s svojo izdajo zasedla tudi prvo mesto. Izdala je tudi remixe artistov kot so Pan pot, Aňni in Pig&Dan ter kot avdio inženir sodelovala z drugimi umetniki.


Glia

 

Šmon

Gramofoni, house glasba in vse ostalo, kar je lepo, so izbrane sestavine, ki kultivirajo dobrega, doma zvarjenega DJ-a. Ko pa se je ob laboratorijski nesreči zmesi po nesreči dodala nestabilna doza substance »nepredvidljivost«, se je rodil Šmon.

S svojimi supermočmi ob uporabi dveh gramofonov in mikserja megli meje house in tehno glasbe, medtem ko svoje odraslo življenje posveča preganjanju dolgčasa s plesišč, povezovanju ljudi skozi glasbo in, z nekaj sreče, jih preleviti v prave parti živali do konca večera in onkraj. 


Šmon

 

RLY

DJ RLY se je spoznal s house glasbo v osnovni šoli ter skozi odraščanje spoznaval, kateri je njegov najljubši stil znotraj housa. Rlyjeva značilnost je »groovy funky house«, v katerem ne primanjkuje črnskega ženskega vokala. Prisega na ritme soul, funky, funk, jackin' ritme, vendar največjo ljubezen goji do oldschool housa, kjer je našel svojo inspiracijo.


Žan Tibaut

 

RUDEEY

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava