Marko Grobler in Ezl ek

Marko Grobler po duetu s priznanim harmonikašem Janezom Dovčem, triu z legendarnim basistom Andrejem Vebletom in bobnarjem Mariom Modrinjakom ter sodelovanju s pevko Aphro Tesla ponovno oživlja svojo prvotno zasedbo Ezl ek. Člani so se zamenjali, repertoar pa poleg starih uspešnic ponuja tudi nove skladbe, odigrane v značilni »ezlekovski« maniri.

Mariborčan Marko Grobler je leta 1999 ustanovil skupino Ezl ek, s katero je izdal album Hitim zgubljen skoz' mesto.Po razpadu skupine je nadaljeval samostojno glasbeno pot.

Trikrat je nastopil na Kantfestu in prejel prvo, drugo in tretjo nagrado. Nastopa na različnih festivalih in koncertnih prizoriščih (Festival Lent, Godibodi, Musica Carniola, Globoka grla v Križankah, festival Šansona, La vie en Rose 2011 v Gallusovi dvorani idr.). Prispeval je  glasbo za dokumentarni film Mariborska dvorišča, režiserja Bojana Laboviča. Sodeloval je s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom. Plod tega sodelovanja je monografija o Prekmurju in zgoščenka Občutek za veter. Ustvaril je glasbo za lutkovno igro Dušana Šarotarja Mali Ribič v izvedbi Lutkovnega gledališča Jože Pengov, glasbo  za dokumentarni film Občutek za veter režiserke Maje Weis in za igrani film režiserja Rudija Urana Nebeška vas. Leta 2011 je izdal prvo samostojno zgoščenko z naslovom Iz dneva v dan pri založbi Celinka.

V lanskem letu  je v sodelovanju s pesnikom Borutom Gombačem posnel album z naslovom Melodije zamolčanih besed, ki je  izšel pri založbi Pivec. Za album je med drugim posnel duete z Bilbi, Aphro Tesla in Ano Karneža.

Po duetu s priznanim harmonikašem Janezom Dovčem, triu z legendarnim basistom Andrejem Vebletom in bobnarjem Mariom Modrinjakom ter sodelovanju s pevko Aphro Tesla ponovno oživlja svojo prvotno zasedbo Ezl ek. Člani so se zamenjali, repertoar pa poleg starih uspešnic ponuja tudi nove skladbe, odigrane v značilni »ezlekovski« maniri.


Marko Grobler in Ezl ek

  • Marko Grobler, vokal, akustična kitara
  • Dejan Berden, klavir, harmonika
  • Miha Kavaš, violina, vokal
  • Jure Najdič, kontrabas, vokal
  • Gorazd Andrejč, bobni

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava