Pisan mozaik nepozabnih doživetij med 20. in 29. junijem!

Trenutek vznemirjenja, ko se na festivalskih prizoriščih prižgejo luči in nočno nebo obarvajo v vijoličasto. Prizor iz sanj, ko se v Dravi zrcalijo gibi baletnih plesalcev. Urbani utrip, ko vrvež mestnih ulic krojijo glasbeniki in artisti. Središče sveta, ko se na skupnem odru zavrtijo folkloristi z vseh celin. Glasbeno razkošje, ko se tribune zibajo v ritmih in zvokih popularne ter klasične glasbe, jazza, rocka ... Razgrete dlani, ko poklone umetnikov pospremi navdušen aplavz. Čas za družino, ko v zelenem objemu parka odzvanja smeh otrok. Okus odličnosti, ko zadiši po specialitetah vrhunskih slovenskih chefov. Trenutek za druženje, ki znance spremeni v prijatelje.

Vse to je Festival Lent. Vse to in – še več!

Festival Lent je festival, ki mesto Maribor odpre svetu, trge spremeni v odre, ulice pa v reke obiskovalcev. Festival Lent je festival festivalov! Pod njegovim okriljem namreč potekajo svetovno uveljavljen mednarodni CIOFF® folklorni festival Folkart, mednarodni festival jazzovske glasbe JazzLent, festival uličnega gledališča Ana Desetnica, festival ustvarjanja in radovednosti Art kamp in festival slovenske kulinarike Sladolent. Je največji slovenski festival na prostem in eden največjih v Evropi. Je festival s skoraj tridesetletno tradicijo in prepoznavno festivalsko formulo, ki stavi na širino, odprtost in vključevanje. Je festival, ki s svojim mnogoplastnim prepletanjem kulture, umetnosti, glasbe, gledališča, kulinarike in druženja uspešno nagovarja obiskovalce vseh starosti in vseh okusov. Je festival, ki ni zgolj festival, je doživetje!

Prav takšen bo tudi Festival Lent 2019! Raznovrsten in pisan kot njegova letošnja podoba, razigran in mamljiv kot obljuba prihajajočega poletja. Bogat mozaik ritmov in zvokov, barv in okusov, ki oživlja mesto in vabi ven, na prosto, na ulice in trge, pod zelene krošnje parka, na dravsko nabrežje, med odre in stojnice.

Je prijazno povabilo k polnemu in bogatejšemu življenju, druženju in ustvarjanju, odkrivanju in uživanju.Sprejmite ga. Živite ga! Uživajte! Lentajte!