Odprt za najrazličnejše ideje in vizije sprejema in združuje vse, ki želijo doprinesti k dvigu kakovosti življenja v našem mestu.

Festival Lent je festival, ki gradi na treh desetletjih znanja in izkušenj, v katerih smo razvili izvirno, prepoznavno festivalsko programsko formulo, ki ne ponavlja vzorcev komercialno usmerjenih festivalov, namenjenih ozkemu krogu obiskovalcev, temveč načrtno stavi na širino, odprtost, vključevanje in povezovanje.

Je festival, ki s svojim mnogoplastnim prepletanjem kulture, umetnosti, glasbe, gledališča, kulinarike in druženja uspešno nagovarja obiskovalce vseh starosti in vseh okusov. Je namreč festival vseh generacij, na katerem svoje mesto najde staro in mlado.

Je festival, ki umetnost in kulturo iz zaprtih dvoran prenaša na prosto, na mestne ulice in trge ter s tem uspešno izpolnjuje svoje poslanstvo: čim širšemu občinstvu omogočiti dostop do kulturnih prireditev.

Je festival, ki ne pozablja na družine in jim s kvalitetnimi prireditvami nudi (pre)potrebne priložnosti za kvalitetno skupno preživljanje časa.

Je festival, ki obiskovalcem našega mesta omogoči, da spoznavajo živahen utrip najbolj priljubljenih mestnih trgov in ulic, Mariborčanom pa, da odkrivajo njegove skrite inmnogokrat zanemarjene kotičke, ki jih prav Festival Lent obuja v novo življenje.

Je festival v mestu in za mesto. Odprt za najrazličnejše ideje in vizije sprejema in združuje vse, ki želijo doprinesti k dvigu kakovosti življenja v našem mestu. Povezuje akterje na področju kulturne in turistične ponudbe mesta, da bi s skupnimi močmi razvili celovit in uspešen turistični produkt, ki bi mestu zagotovil preboj na turistične zemljevide, vsem, ki v njem delamo in živimo pa trajnostne gospodarske učinke.