Festival Lent 2019 je prejel dve zlati nagradi festivalskega združenja IFEA.

Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA (The International Festival and Events Association) je Festivalu Lent 2019 v ZDA podelilo dve zlati nagradi Pinnacle Award, saj smo na 64. kongresu združenja v Williamsburgu  (Virginija, ZDA) prejeli:
• Gold Pinnacle Award – za plakat Festivala Lent 2019
• Gold Pinnacle Award – za majico Festivala Lent 2019

Med 25. in 27. septembrom 2019 so v Williamsburgu (Virginija, ZDA) na 64. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA (IFEA’s 64nd Annual Convention, Expo & Retreat) podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta najbolj izstopali na področju promocije in ustvarjalnosti v festivalski industriji.

Festival Lent 2019, v organizaciji Narodnega doma Maribor, je tudi tokrat poskrbel za bogato bero nagrad, saj je bil nagrajen v dveh kategorijah – v obeh  z zlato nagrado Pinnacle. Tako je v kategoriji festivalov s proračunom med 1.000.000 in 3.000.000 USD odnesel zlato nagrado za najboljši promocijski plakat in najboljša festivalsko majico Festivala Lent 2019.

Združenja IFEA podeljuje nagrade v kar 69-ih različnih kategorijah, med njimi so npr. TV promocija, socialni mediji, program sponzorstva, deli CGP, ekološko programiranje, izobraževalni programi in programi za otroke, »merchandising« ter številna druga področja, vsako leto pa je podeljena tudi glavna nagrada, Grand Pinnacle, za celostno vrhunsko izvedbo festivalov oziroma prireditev. 

»Želeli bi čestitati vsem zmagovalcem Pinnacle za izjemne materiale na letošnjem tekmovanju,« je med drugim povedal predsednik in izvršni direktor IFEA Steven Wood Schmader, CFEE.
»Nagrada za IFEA/Haas & Wilkerson Pinnacle Awards priznava izjemne dosežke in vrhunske kreativne ter promocijske materiale, ki jih ustvarjajo festivali po vsem svetu.
Prizadevamo si za najvišjo stopnjo odličnosti pri festivalih na vseh ravneh, zato to tekmovanje ni samo dvignilo standardov ter kakovosti festivalov in dogodkov na novo raven, temveč tudi dokazuje, da organizatorji uporabljajo inovacije in ustvarjalnost, da bi dosegli višjo stopnjo uspeha.«

Na seznamu sodelujočih za nagrade združenja so se tudi letos ponovno znašle organizacije iz številnih držav sveta, ki pripravljajo programsko zares raznovrstne prireditve. Tako so se za nagrade potegovali poleg festivalov iz ZDA tudi festivali iz Združenih arabskih emiratov, Južne Koreje, Avstralije, Kanade, Irske in Slovenije.

Združenje IFEA s sedežem v Boiseju (Idaho) velja za najpomembnejšo organizacijo, ki povezuje in podpira strokovnjake s področja organizacije dogodkov in festivalov celega sveta. Pod skupno streho delujejo tudi združenja, ki pokrivajo specifične države oziroma celine, ki so: IFEA Africa, IFEA Asia, IFEA Australia, IFEA Europe, IFEA Latin America, IFEA Middle East (MENASA) in IFEA North America, vse pa imajo cilj »globalnega združevanja industrije, ki se na pozitiven način skozi praznovanja dotika življenj vseh nas.« Združenje IFEA tako velja za najbolj celovit vir idej, virov, informacij, izobraževalnih vsebin in mreženja za strokovnjake na področju festivalov ter prireditev.

Podrobnosti in ostali nagrajenci

IFEA/Haas & Wilkerson Pinnacle Award Winners – Category Order 2019

Best Promotional Poster 
1 Million to $3 Million 
Gold: Narodni Dom Maribor, Festival Lent, Maribor, Slovenia 
Silver : Memphis in May International Festival, World Championship Barbecue Cooking Contest, Memphis, TN USA 
Bronze: Town of Addison, Addison Oktoberfest, Addison, TX USA

Best T-Shirt Design 
$1 Million to $3 Million 
Gold: Narodni Dom Maribor, Festival Lent, Maribor, Slovenia
Silver: Des Moines Arts Festival®, Des Moines, IA USA 
Bronze: City of Dublin, Dublin Irish Festival, Dublin, OH USA

Celostna podoba Festivala Lent 2019: Studio 8, Maribor

Plakat – tisk: Collegium Graficum, Ljubljana
Majica - tisk: Tolmun, Fram